Ünlü şarkıcı Şebnem Ferah ın başarılı bateristi "Aykan İlkan" hocamızla "BATERİ".. Geri Git

Ünlü şarkıcı Şebnem Ferah'ın başarılı bateristi "Aykan İlkan" hocamızla "BATERİ" derslerimiz başlamıştır..

Bateri diğer enstrümanlardan farklı olarak dört uzvun da bir arada kullanıldığı hem fiziksel hem zihinsel aktivitenin bir arada olduğu yani spor gibi de algılanabilen tek müzik aletidir.

Davul derslerinde ilk olarak hedeflenen şey elleri ve ayakları birbirinden bağımsız olarak kullanabilmek yani beyni dörde bölmektir. Bu ilk başta zor ve karmaşık gözükse bile nota yardımıyla ve küçük adımlarla başarılabilir.

Davul dersleri ve öğrencinin düzenli bireysel etütlerinin sonucunda dikkat toplama yani konsantrasyon hafızayı geliştirme bunlara bağlı olarak ellerin ve ayakların kontrolünü güçlendirme becerileri kazanılır. Düzenli çalışmanın zamanla meditasyon ve yoga etkisi yaptığı matematik zekayı geliştirdiği kanıtlanmıştır. Günün yorgunluğu ve stresle mücadele de de birebir etkilidir.Bu özelliklerinden dolayı da çocukların ve gençlerin farklı ve hızlı gelişimine katkıda bulunduğu gibi orta ve ileri yaşlarda da yaşlanmaya karşı önemli bir etkisi vardır. Alzheimer ya da demans gibi nörolojik hastalıklarda genellikle önerilen bulmaca çözmek tarzı aktivitelere kıyasla çok daha faydalı olduğu gözlenmiştir. Aynı zamanda konuyu bilen tıp doktorları tarafından kısmi felç geçiren ya da beyin hasarlarından dolayı kontrol problemi yaşayan hastalara da önerilmekte ve bu konuda çok iyi geri dönüşler alınmaktadır.